Blomsterinspiration för varje årstid

Alla årstider har sin charm och sitt utbud av ljus och färger. Blommor och växter är oftast främst förknippat med vår och sommar men höst och vinter behöver inte vara dystra och grå årstider. Med lite fantasi erbjuder dessa årstider en otrolig färgpalett och utbud av växter som klarar mindre ljus och lägre temperaturer.

Här har vi samlat inspiration och tips & trix för varje årstid!

Vår du ljuva vår

Full av förväntan kommer den ack så nyckfulla våren. Hoppfullt fågelkvitter omger oss och ljuvliga vårlökar söker sig fram i ljuset som sakta återkommer mer och mer. Från de första kämpande snödropparna till de ljuvligt vajande tulpanerna söker vi oss återigen ut i trädgården och naturen. Vi plockar mer än gärna även in den, för än är graderna inte oss till lags för sena kvällar utomhus. Kvistar, grenar och lökar är ett härligt och vårigt inslag i hemmet.

Våra våriga tips

  • Avskalat men färgfyllt ger en härlig vårkänsla. Det här kan du enkelt skapa med bara kvistar och färgglada vårblommor.
  • Använd dig av din trädgård! Klipp en gren från äppleträdet och sätt i ett snyggt kärl. Glas för en stilren känsla, en snygg urna för en mysig. Om du plockar kvistarna av te.x forsythia, något fruktträd, magnolia, spirea eller liknande innan de har slagit ut så sätt kvisten i riktigt varmt vatten för att driva igång den. 
  • Unna dig vårlökar från din lokala blomsterhandel till köksbordet! Riktigt snyggt att låta rötterna synas på t.ex. en pärlhyacint i en glascylinder med några kvistar av björkris i. Spara när de blommat över och låt vissna ner på ett undantagsställe. Förvara och plantera ut när tillfälle ges.

Sommar & blomsterexplosion

På sommaren kan till och med vi i norr njuta av ett överflöd av blomstrande rabatter, krukor och parker. Se till att inte bara springa runt utan stanna upp och titta när på en enstaka blomma, de är alla så unika!

Hej höst & varma toner

Hösten kommer med en färgexplosion i naturen och blandade känslor. Sommarens varma kvällar dalar sakta bort och dagarna blir kortare. Men varje årstid har sin charm, och höstens färger skojar ingen bort! Vi får lov att krypa inåt och njuta av tända ljus, färgsprakande dahlior på köksbordet och för att inte tala om septembers solnedgångar här på västkusten. Men se till att även unna dig en solig dag i trädgården där du planterar ner vårlökar, bästa medicinen mot vintermörkret som väntar är att få lov att vänta på dessa godingar. 

Höstigt fix & trix

  • Se till att plantera ner vårlökar! Min absolut bästa medicin mot den mörka tiden som väntar är att få lov att vänta på dessa godingar.
  • Använd dig av naturens varma färgskala, bind dig en härlig höstkrans! Why oh why ska vi bara ha en dörrkrans till jul? Få utlopp för din kreativitet och samla in frökapslar & höstlöv, har du ont om det finns det i din egna trädgård kan du alltid unna dig att köpa in lite material hos din lokala blomsterhandel. Bind på en halm eller stålstomme.
  • Sensommaren & hösten är en utmärkt tid att skörda de sista i din trädgård för att låta torka och använda i arrangemang i den inte lika blomstrande tiden som väntar. Vissa blommor vill torka hängande och vissa upprätt, googla på just de du undrar och du lär säkert finna svaren.

Vinter

Så var den här. Den lite kallare årstiden där julestök & nyårsglitter väntar oss. Tid att välja mys framför stress! 

Vintertid & vilotid

  • Vintern bjuder in oss till en hel uppsjö av pyssel och blomsterfix. Inför 1:a advent vill många fixa vinterfint både på trappen och i hemmet. Man kan lätt bli vilsen och vilja pyssla i varje hörn. Vill man göra det enkelt för sig är mängd av samma bra här, sätt ett helt gäng med hyacinter i ett och samma stort kärl på ett ställe istället för på 10 olika. Då har du ett vackert ställe att vila ögonen på.
  • Dörrkransar är en given grej under vintern! Pyssla ihop en själv eller köp en hos din lokala butik.

Kurser

Lär dig binda buketter, kransar eller hur du komponerar en hållbar blomgrupp

Då & då har vi olika typer av blomsterkurser. Du kan te.x få lära dig att binda en bukett med spiralteknik, vi vägleder dig till binda din egna krans eller hur man bör tänka för att komponera en snygg & hållbar blomgrupp till köksbordet. Det har varit roliga & givande möten. Det är möjligt att boka privata kurser om ni är ett gäng på minsta 5 personer i mån av tid.

Skicka intresseanmälan